Kort: SURFsara versterkt Research Data NL

Research Data Netherlands (RDNL) is een partner rijker: SURFsara. Met de komst van deze nieuwe partner kan RDNL meer wetenschappelijke instellingen vanuit een gezamenlijke aanpak bedienen bij het duurzaam opslaan en delen van onderzoeksdata. SURFsara is sterk op het gebied van nationale rekenen datadiensten, waaronder High Performance Computing, en vormt daarmee een aanvulling op het bestaande werkterrein van RDNL: de technische wetenschappen (via 3TU.Data-centrum) en de sociale en geesteswetenschappen (via DANS). De officiële toetreding van SURFsara vond plaats tijdens de uitreiking van de Nederlandse Dataprijs. Axel Berg, adjunct-directeur SURFsara: “We zijn blij dat deze strategische samenwerking is bekrachtigd. Met de samenwerking verwachten we onderzoekers in Nederland nog beter en effectiever te kunnen ondersteunen, met een brede en gezamenlijke catalogus van diensten, expertise en innovaties.”
researchdata.nl