ISSP 2015: werkoriëntaties

In oktober 2016 is de module werkoriëntaties van het International Social Survey Programme (ISSP) afgenomen bij het LISS panel. De vragenlijst werd afgenomen in opdracht van onderzoekers (H.B.G. Ganzeboom) aan de Vrije Universiteit Amsterdam en maakt onderdeel uit van een wereldwijd onderzoek over werkoriëntaties. Er werden onder andere vragen gesteld over de aspecten die iemand belangrijk vindt in een baan, of iemand discriminatie heeft ervaren op het werk, over arbeidsomstandigheden en familie- en gezinsleven. Voor mensen die op dit moment niet werken, gingen de vragen over de laatste baan. Ten slotte werden er ook vragen gesteld over de opleiding en het beroep van de ouders. Ruim 1.200 panelleden hebben de vragenlijst volledig ingevuld. Het databestand ISSP 2015 – Work Orientation is beschikbaar via LISS Data Archive.

lissdata.nl
Voor meer informatie over het International Social Survey Programme: issp.org