Sinds kort beschikbaar: CentERdata

Lokale democratie in beeld

Opvattingen van burgers over de lokale politiek, betrokkenheid bij gemeentepolitiek en uitspraken over hoe een goede lokale democratie eruit zou moeten zien. Dit zijn enkele onderwerpen uit het Lokaal Kiezersonderzoek (LKO). Dit onderzoek is in maart 2016 afgenomen in het LISS panel in opdracht van Tom van der Meer, hoogleraar politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Op basis van de data is het rapport ‘Democratie dichterbij: Lokaal Kiezersonderzoek 2016’ gepubliceerd door Kiezersonderzoek Nederland (SKON). Uit de resultaten blijkt onder andere dat Nederlanders zich minder verbonden voelen met hun gemeente dan met Nederland, maar tegelijkertijd relatief veel vertrouwen hebben in politieke instituties op lokaal niveau. Het databestand Local Voters Survey 2016 is beschikbaar via LISS Data Archive.

lissdata.nl

Ook sinds kort beschikbaar:

Studies LISS panel:

  • CentERdata, juni – juli 2018, Economic Situation: Income – Wave 11
  • Pieters, R.; Giesen, R. van, september 2015 – december 2015 – maart 2016 – juni 2016 – september 2016, Tilburg Consumer Outlook Monitor
  • CentERdata, mei – juni 2018, Personality – Wave 10
  • CentERdata, april – mei 2018, Work and Schooling – Wave 11
  • Soest, A. van; Bonekamp, J., december 2016 – Saving and Spending in Retirement

Deze bestanden zijn kosteloos beschikbaar via lissdata.nl/ dataarchive.