Gelezen: Open a GLAM Lab

Digital Cultural Heritage Innovation Labs, Book Sprint, Doha, Qatar, 23-27 September, 2019

Lotte Wilms, coördinator van het KB Lab van de Koninklijke Bibliotheek, deed eind vorig jaar in Qatar mee met een ‘Book sprint’. In vijf dagen schreven 15 experts gezamenlijk een boek over het opzetten van een GLAM Lab. Een GLAM Lab is een innovation lab voor Galleries, Libraries, Archives and Museums. Naast de voordelen van een GLAM Lab behandelt het boek ook tips en manieren om een eigen GLAM Lab op te zetten met behulp van key points en case studies. Ook het KB Lab krijgt aandacht in het boek. In het KB Lab (lab.kn.nl) staan experimentele digitale tools en data gemaakt van, voor en met de digitale collecties van de Koninklijke Bibliotheek.

Het boek ‘Open a GLAM Lab’ is gratis te downloaden in .pdf en .epub bestand, via glamlabs.io.hdl.handle.net/10576/12115