Dit overzicht toont databestanden die recent beschikbaar zijn gekomen bij Centerdata.

Voorspellers van ostracisme

Ostracisme is een veelvoorkomende, maar uiterst pijnlijke ervaring waarbij iemand wordt genegeerd en buitengesloten door anderen. Hoewel de negatieve gevolgen van ostracisme bekend zijn, is er veel minder bekend over de oorzaken en voorspellers van deze vorm van sociale afwijzing. Er is echter nog veel te leren over de factoren die leiden tot ostracisme. Recent onderzoek in het LISS panel heeft zich gericht op de voorspellers van deze vorm van sociale afwijzing, waaronder persoonlijkheidstrekken, sociale status en de dynamiek van sociale groepen.

De data de zijn beschikbaar via LISS Data Archive.

DOI: https://doi.org/10.17026/dans-xrg-2h89

Ook sinds kort beschikbaar vanuit het LISS panel:

Deze bestanden zijn kosteloos beschikbaar via dataarchive.lissdata.nl.