Gelezen (oktober 2014)

eBook “Using Linked Data Effectively”

Diverse auteurs

Uitgever: The Open University 2013.

Gratis beschikbaar via Apple iTunes en euclid-project.eu

Er is groeiende belangstelling voor het semantic web, waarin het ‘web van documenten’ transformeert naar een ‘web van data’. De onderliggende standaarden en technieken die voor deze transformatie nodig zijn, zijn bekend onder de naam ‘Linked Data’.

Recentelijk verscheen het elektronische boek ‘Using Linked Data Effectively’. Dit boek geeft onderzoekers een overzicht van de mogelijkheden van de Linked Data standaarden en technieken.

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken over aspecten zoals het creëren, het gebruiken en het bouwen van applicaties op basis van Linked Data. Het eBook bevat filmpjes met achtergrondinformatie bij de informatie.

Het boek is ontwikkeld door EUCLID (EdUcational Curriculum for the usage of LInked Data). EUCLID is een Europees project waarbinnen kennisoverdracht aan ‘data-beoefenaars’ centraal staat. De visie van EUCLID is dat het gebruik van Linked Data het dagelijks werk van onderzoekers vergemakkelijkt. EUCLID biedt een combinatie van leermiddelen en activiteiten zoals eBooks, webinars en trainingen. Op de website van EUCLID staat meer informatie.

euclid-project.eu