Datacursus RDNL maakt kans op prijs

De cursus Essentials 4 Data Support van Research Data Netherlands (RDNL) maakt kans op een prestigieuze Digital Preservation Award op het gebied van Teaching and Communications. Deze internationale prijzen worden elke twee jaar uitgereikt aan mensen of organisaties die op een significante en innovatieve manier hebben bijgedragen aan het toegankelijk houden van ons wereldwijde digitale erfgoed. De prijsuitreiking vindt 30 november plaats in Londen.
De nieuwe ronde van de RDNL-cursus gaat in februari 2017 van start. De cursus is bedoeld voor data supporters: iedereen die onderzoekers wil ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata. De twee groepsbijeenkomsten worden begeleid door coaches en omvatten presentaties van experts, online cursusmateriaal en wekelijkse opdrachten. RDNL wil met deze cursus een bijdrage leveren aan de professionalisering van en de afstemming tussen datasupporters. 
Aanmelden kan tot 9 januari.
datasupport.researchdata.nl
dpconline.org