Nieuw: ‘KNAW Humanities Cluster’

Vanaf 1 oktober 2016 vormen het Meertens Instituut, Huygens ING en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) het KNAW Humanities Cluster. De instituten spelen hiermee in op internationale ontwikkelingen binnen het geesteswetenschappelijk onderzoek. 
Doel van de samenwerking is het versterken van vernieuwend, interdisciplinair, geesteswetenschappelijk onderzoek dat belangrijke wetenschappelijke en maatschappelijke thema’s aansnijdt.
Het KNAW Humanities Cluster bouwt ook aan een digitale infrastructuur om het geesteswetenschappelijk onderzoek methodologisch te ondersteunen. Datasets, digitale collecties en daarmee verbonden diensten worden in het KNAW Humanities Cluster gezamenlijk gevormd, ontwikkeld en beheerd als onderdeel van de nationale infrastructuur voor de geesteswetenschappen.
knaw.nl

Oudezijds Achterburgwal 185, Amsterdam foto Geert Jan van Rooij