7.000 brieven Johan de Witt online

Onlangs stelde het Huygens Instituut zevenduizend brieven van Johan de Witt online beschikbaar. Het zijn de eerste brieven afkomstig uit een compleet archief van de diplomatieke corres­pondentie van de raadpensionaris, beheerd door het Nationaal Archief. De overige 28.000 brieven zullen de komende jaren aan deze online catalogus worden toegevoegd. Het betreft correspondentie uit de periode tussen 1649 en 1672 uit heel Europa. De brieven zijn vooral afkomstig van diplomaten en geschreven in het Nederlands, Frans, Engels en Latijn. Ze worden ontsloten in samenwerking met het Nationaal Archief, Oxford University en de Bodleian Library.

huygens.knaw.nl

Portret door Jan de Baen van Johan de Witt, raadpensionaris van Holland.
credits http://hdl.handle.net/ 10934/RM0001.COLLECT.5869