Kort: Data Nobelprijs-winnaars in Dataverse

Afgelopen oktober kregen Abhijit Banerjee (Massachusetts Institute of Technology, MIT), Esther Duflo (MIT) en Michael Kremer (Harvard University) de Nobelprijs voor Economie 2019, voor hun werk op het gebied van wereldwijde armoedebestrijding. Deze drie economen zijn betrokken bij het Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab (J-PAL). J-PAL is een wereldwijd onderzoekscentrum dat impactevaluaties uitvoert om de effectiviteit van sociale programma’s op het gebied van armoedebestrijding te testen en te verbeteren. Al meer dan tien jaar is J-PAL toonaangevend in het transparant maken van onderzoeksresultaten door hun gegevens te publiceren in de Dataverse repository van de Universiteit van Harvard. (MW)

Bekijk de website van dataverse voor meer informatie.