EC geeft 5 miljoen euro aan ESS

European Social Survey (ESS) heeft van de Europese Commissie zo’n 5 miljoen euro aan financiering ontvangen. Daarmee kan ESS sinds begin dit jaar het project ‘SUSTAIN 2’ uitvoeren. ESS is een tweejaarlijks onderzoek in verschillende Europese landen. Duizenden burgers beantwoorden tijdens persoonlijke interviews een gestandaardiseerde vragenlijst, met vragen over bijvoorbeeld menselijke waarden, immigratie en klimaatverandering. Een groot deel van de nieuwe financiering komt ten goede aan centrale ondersteunende tooling voor de dataverzameling in 12 landen. ESS werkt hierbij nauw samen met CentERdata. CentERdata gaat verschillende nationale teams voorzien van software voor computer-assisted personal interviewing (CAPI), management van vertalingen, steekproefbeheer en data-oplevering.

europeansocialsurvey.org