Dit overzicht toont databestanden die recent beschikbaar zijn gekomen bij DANS.

Interviews in Conservation Research 

Interviews met kunstenaars, restauratoren en verzamelaars geven informatie over kunstwerken. Deze interviews zijn echter zelden duurzaam gearchiveerd of gemak­kelijk toegankelijk voor onderzoekers, omdat hun bestaan als primaire bron relatief onbekend is. De thematische collectie Interviews in Conservation Research doorbreekt dit en geeft een unieke kijk op het leven achter de schermen van kunstwerken en cultureel erfgoed in Nederland. Het is één van de belangrijkste resultaten van het door NWO-gefinancierde ​gelijknamige KIEM-project door Sanneke Stigter (Universiteit van Amsterdam) in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Rijksmuseum, en is een partnerproject van het NICAS (Netherlands Institute for Conservation+Art+Science) en DANS, als onderdeel van het Interviews in Conservation Initiative, Oral History for Conservation Research. De groeiende collectie bestanden zijn online beschikbaar via DANS. 

DOI: 10.17026/dans-zja-88ta

Credits: foto Louise Wijnberg

Ook Sinds kort beschikbaar

 • Nivette, Dr AE (Utrecht University) (2021): A global analysis of the impact of COVID-19 stay at home restrictions on crime. DANS. DOI: 10.17026/dans-xuf-a75p
 • Manen, MSc E.L.M. van (Vrije Universiteit Amsterdam) (2020): Experiences of Dutch maternity care professionals during the first wave of COVID-19 in a community based maternity care system. DANS. DOI: 10.17026/dans-zjh-9ae3.
 • Borensztajn, D (Erasmus MC) (2021):  Short­ness of breath in children at the emergency department: variability in management in Europe. DANS. DOI: 10.17026/dans-xhp-qbjg.
 • Peat, Dr DC (Leiden University) (2021):  Perception and Process sentiment analysis search terms. DANS. DOI: 10.17026/dans-xkj-grcp.
 • Heine, Dr. F.A. (Tilburg University); Wang, Dr. T. (Tilburg University); Witteloostuijn, Prof.dr. A. van (Vrije Universiteit Amsterdam) (2018): Data: Self-Sacrifice for the Common Good under Risk and Competition. DANS. DOI: 10.17026/dans-zqw-rj7j.
 • Dijk, C.N. van (Centre for Language Studies, Radboud University); Wonderen, E. van (2021): Effect sizes of experimental studies on cross-linguistic influence in bilingual children. DANS. DOI: 10.17026/dans-z6a-yw53.
 • Slijper, H.T. (Business Economics, Wage­ningen University & Research) et al (2019): Survey data on perceived farm resilience, risk management, risk preferences, and risk perceptions from 11 European countries. DANS. DOI: 10.17026/dans-xgp-sr7c.
 • Lenoir, MA M.L. (Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Archeologie.) (2019): Dedemsvaartweg 178-392 en 161-181, Gemeente Den Haag. DANS. DOI: 10.17026/dans-z25-pwzc.
 • Emhardt, SN (Open Universiteit Nederland) (2021): Study: Effects of displaying the teacher’s gaze and mouse cursor cues in video lectures on students’ learning. DANS. DOI: 10.17026/dans-zyn-rmy2.
 • Konkol, Dr. M. (University of Twente, Faculty of Geo-Information Science and Earth Observation); Jager-Ringoir, Drs. K.A. (Univer­sity of Twente, Faculty of Geo-Information Science and Earth Observation); Zurita-Milla, Prof. Dr. R. (University of Twente, Faculty of Geo-Information Science and Earth Obser­vation) (2021): Open Educational Resources – Basic concepts, challenges, and business models. DANS. DOI: 10.17026/dans-zcr-e2mw.
 • Tiessen-Raaphorst, Drs. Z.H. (Nederlandse Sportraad) (2019): Sportbeleving bevolkings­onderzoek 2019. DANS. DOI: 10.17026/dans-zn5-mw2f.

Deze en vele andere datasets zijn via dans.knaw.nl beschikbaar.