De Dutch Data Prize, gestart in 2010 met één award voor Social Sciences & Humanities, is uitgegroeid tot een belangrijke tweejaarlijkse prijs in drie domeinen. De Dutch Data Prize is niet meer weg te denken uit het research data landschap. Dit jaar organiseert RDNL de achtste editie en ook nu is er weer een recordaantal nominaties ingediend.

De Dutch Data Prize is een waardevolle erkenning van de inzet en bijdragen van onderzoekers aan het FAIR maken van data in hun vakgebied. Dit jaar worden de 52 nominaties beoordeeld door een zevenkoppige jury, bestaande uit gerenommeerde namen op het gebied van Social Sciences & Humanities, Life Sciences & Health en Natural & Engineering Sciences. Maar liefst negen finalisten krijgen de kans om tijdens de award ceremonie een pitch te houden om hun dataset te promoten en te delen hoe deze bijdraagt aan FAIR data management.

Naast de eer en de award ontvangen de winnaars ook prijzengeld, bedoeld om het FAIR-maken van data verder te stimuleren, bijvoorbeeld door een symposium te organiseren of datasets beter toegankelijk te maken. Meer informatie over de nominaties en de Roadshow is te vinden op de website van RDNL. Juryvoorzitter Dr. Claudia van Oppen, director Maastricht University Library, zal de prijzen uitreiken.

Deze achtste Dutch Data Prize-Award Ceremony vindt op donderdag 17 oktober plaats tijdens de FAIR-IMPACT National Roadshow in Den Haag.