Gelezen: 23 (research data) Things by Australian National Data Service (ANDS)

ANDS en zijn partners hebben hun kennis over onderzoeksdata gebundeld in 23 (research data) Things. Deze gratis online training helpt bibliothecarissen en datamanagers om (het potentieel van) onderzoeksdata steeds beter te begrijpen. De basis­gedachte is dat iedereen op elk moment 23 dingen kan doen op het gebied van onderzoeksdata. 23 Things biedt een scala aan leermogelijkheden met activiteiten op drie niveaus: ‘Aan de slag’, ‘Meer informatie’ en ‘Daag me uit’. De stappen zijn in willekeurige volgorde te doorlopen. Alleen als je nieuw bent in de wereld van onderzoeksdata, adviseren de auteurs om bij stap 1 te starten. Enkele voorbeelden: de stappen 4, 5 en 6 gaan over data repositories, de stappen 7 en 8 over datacitatie. Met het doorlopen van de verschillende stappen, bouw je steeds meer kennis op over (het omgaan met) onderzoeksdata.
ands.org.au/23-things

credits website ANDS