Koning bezoekt Humanities Cluster en NIAS
Elli Bleeker sprak over het succesvolle Text As a Graph (de vervanger van XML) en het belang van digitale infrastructuur voor het onderzoek. foto Milette Raats

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bracht 29 augustus een werkbezoek aan het KNAW Humanities Cluster en het NIAS (het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences). Hij sprak met wetenschappers die een toelichting gaven op de digitale ontwikkelingen in hun geesteswetenschappelijk onderzoek. Het KNAW Humanities Cluster, een alliantie tussen het Meertens Instituut, het Huygens ING en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, hebben als doel om geesteswetenschappelijk onderzoek te verbeteren door continue innovatie op het terrein van digitale infrastructuur en Digital Humanities. (MM)