Kort: OPPA maakt cross-cultureel onderzoek mogelijk

Open Probability-based Panel Alliance (OPPA) is een samenwerking tussen panels in Nederland (LISS panel), Duitsland (GESIS panel), de Verenigde Staten (Understanding America Study) en ZuidKorea (KAMOS). Deze samenwerking maakt het mogelijk om cross-cultureel onderzoek uit te voeren volgens vergelijkbare methodologische standaarden. In 2018 vond de OPPA Showcase Studycompetitie plaats, waarbij onderzoekers paneltijd konden winnen. Winnaars Liliya Leopold en Giselinde Kuipers (Universiteit van Amsterdam) en Norbert Schwarz (University of Southern California) hebben vorig jaar hun vragenlijst gratis laten afnemen in de vier panels. De data komen in 2020 open access beschikbaar voor niet-commercieel wetenschappelijk onderzoek via OPPA.

Op de website van OPPA staat meer informatie, ook over de kosten. (EdC)